Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Suha in Sušan – življenje na vasi skozi čas

Odprtje razstave Suha in Sušan – življenje na vasi skozi čas
Kdaj:
30 junij 2018 @ 10:00 – 11:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-06-30T10:00:00+02:00
2018-06-30T11:00:00+02:00
Kje:
Mestna knjižnica Kranj
Gregorčičeva ulica 1
4000 Kranj
Slovenija

Razstava je nastala ob 730. obletnici prve omembe vasi Suha pri Predosljah v pisnih virih. Na razstavi se sprehdimo skozi zanimivo zgodovino vasi, ki so jo zaznamovale kmetije, ki živijo še danes. Glede na slovensko povprečje se Sušani nadpovprečno ukvarjajo s kmetijstvom. Z vaščani je skozi stoletja živela cerkev sv. Štefana, v kateri je Marijin kip in zlati oltarji, ki so pravi biser v slovenskem prostoru.Ohranili so se tudi običaji, ki povezujejo vaščane.

Razstava bo na ogled do 30. avgusta 2018.

Vljudno vabljeni

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri